Інституціональна структура та конкурентні особливості регіональних ринків житлової нерухомості - Павлов, Костянтин Володимирович; Pavlov, Kostiantyn V. (Vytautas Magnus University, 2017)
Інституціональна структура регіональних ринків житлової нерухомості. Однією з основ розвитку конкурентного середовища регіональних ринків житлової нерухомості є саме інституціональна структура економіки регіону. Інституціональна структура представлена різними формами господарюючих суб’єктів, на кшталт: державними, місцевими, приватними, спільними та іноземними підприємствами, а також являє собою сукупність різних підприємств, організацій та різних правових форм. Відмітимо, що однією з причин високого рівня концентрації продавців на первинному ринку житлової нерухомості є наявність високих бар’єрів входу на регіональні ринки житлової нерухомості. Вони перешкоджають можливості входження на ринок нових гравців, на сам перед – це представників малого бізнесу.