Вікова психологія: методичні рекомендації до лабораторних занять - Гошовський, Ярослав Олександрович (My University, 2020)
Лабораторні заняття спрямовані на вироблення у студентів умінь і навичок застосування набутих теоретичних знань у практичних сферах власної діяльності, а також активізацію особистісного та професійного потенціалу майбутнього фахівця, оволодіння знаннями і уміннями комплексного дослідження дітей різних вікових категорій, комплексної діагностичної програми визначення готовності дитини до навчання у школі, діагностики пізнавальної сфери молодшого школяра, діагностики психічного розвитку підлітка, готовності старщокласника до самостійного життя, визначення рівня адаптованості до професійної діяльності. Методичні рекомендації до лабораторних занять з курсу «Вікова психологія» призначені для студентів факультету психології і соціології денної і заочної форм навчання.
Дані методичні рекомендації призначені для студентів спеціальності «Психологія», «Практична психологія» денної та заочної форм навчання, можуть бути корисними для психологів, яких цікавлять проблеми розвитку особистості на всіх онтогенетичних щаблях.
Keywords: вікові періоди; основні психічні новоутворення; 159.922.6(072)