Силабус нормативно освітнього компонента «Технічна іноземна мова (англійська) у сфері геодезії та кадастру» - Ясінська, Оксана Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Силабус освітнього компонента «Технічна іноземна мова (англійська) у сфері геодезії та кадастру» складено відповідно до освітньо-професійної програми «Геодезія, картографія та землеустрій», підготовки бакалавра, галузі знань 19 «Архітектура та будівництво», спеціальності 193 Геодезія та землеустрій. Освітній компонент «Технічна іноземна мова (англійська) у сфері геодезії та кадастру» всебічно розвиває особистість природничо-математичного профілю і зорієнтований на формування навичок і вмінь практичного володіння англійською мовою зі свого фаху та на розвиток у студентів мовної (лінгвістичної), мовленнєвої (комунікативної) та соціокультурної (країнознавчої та лінгвокраїнознавчої) компетентностей. Мовна (лінгвістична) компетентність включає знання системи мови, правила її функціонування у процесі комунікації та володіння способами й навичками використання вивченого мовного матеріалу; мовленнєва (комунікативна) компетентність передбачає здатність сприймати і відтворювати іноземне мовлення у відповідності з умовами мовленнєвої комунікації, створювати власні висловлювання відповідно до мети, завдань та ситуації спілкування, виробляти уміння і навички успішної комунікації; соціокультурна (країнознавча та лінгвокраїнознавча) компетентність включає знання про основні особливості соціокультурного розвитку країни та оволодіння певним обсягом культурної інформації про народ, мова якого вивчається.