СТАРОУКРАЇНСЬКА СПАДЩИНА В ЛЕКСИЦІ ЗАХІДНОПОЛІСЬКОГО ДІАЛЕКТУ (НА МАТЕРІАЛІ НАЗВ РІДКИХ СТРАВ) - Яценко, Сергій; Yatsenko, Sergiy (Cхідноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
У статті проаналізовано назви рідких страв, успадкованих західнополіським діалек¬том із староукраїнської мови, простежено їх поширення в інших зонах українського діа¬лектного континууму, з'ясовано етимологію. The article investigated liguid food names thet are common to Western Polissya local dia¬lects and Old Ukrainian language, the paper defines the registered lexemes lexical and semantic parallelus as well as their spread in other Ukrainian dialectal continuum rones, elucidated etymology
Keywords: лексема; говірка; лексико-семантичні паралелі; діахронія; lexeme; local dialect; lexico-semantik parallels