ПРІЗВИЩА ПЕРСОНАЖІВ ДИЛОГІЇ М. МАЛИНОВСЬКОЇ "ГРИМУЧІ ОЗЕРА" І "ПОЛІССЯ" ТА ЇХНЯ ТЕРИТОРІАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА - Воробей, Жанна; Vorobey, Z. (My University, 2010)
У статті досліджено прізвища персонажів дилогії М. Малиновської "Гримучі озера" та "Полісся". Виокремлено іншомовні та українські антропоніми, зроблена територіальна характеристика українських прізвищ. The article researches the surnames of literary heroes in M. Malinovskas dilogy "Rattling lake" and "Polissia". It is also devoted to the groups of foreign and Ukrainian anthroponyms. The article investigates territorial characteristics of the Ukrainian surnames used in the novel.
Keywords: антропонім; літературний онім; прізвище; Anthroponym; surname; fiction onym