Формування іміджу референта - Лукащик, Марія Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі комплексно проаналізовано різноманітні аспекти формування позитивного іміджу референта у сучасному діловому середовищі. Описано сутність поняття «імідж» і розкрито його значення як соціокультурного феномену. Визначено основні складові ділового іміджу. Охарактеризовано особливості побудови іміджу референта, його ролі в професійному середовищі та впливу на кар’єрний розвиток. Визначено, що імідж референта суттєво впливає на ефективність взаємодії з колегами, партнерами та клієнтами, а також на загальну репутацію установи. Звернуто увагу на специфіку формування іміджу референта за допомогою мовних та невербальних засобів, враховуючи індивідуальні особливості та професійні характеристики референта. Розкрито головні аспекти зовнішнього вигляду та стилю референта. Проведений аналіз дозволив виявити, що у сучасному інформаційному світі, де віртуальне спілкування набуває важливого значення, образ референта часто складається через соціальні мережі та онлайн-платформи. Тому у кваліфікаційній роботі досліджено використання цих інструментів для формування позитивного іміджу референта. Запропоновано підбірку навчальних матеріалів, які сприятимуть самореалізації та створенню позитивного враження про референта як кваліфікованого фахівця.
Keywords: діловий імідж; ділове середовище; референт; індивідуальні особливості; професійні характеристики; зовнішній вигляд; онлайн-сервіси; соціальні мережі