Програма превентивної навчальної практики - Мітлош, Антоніна Василівна; Mitlosh, Antonina V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Превентивна практика є важливою складовою підготовки спеціалістів освітнього ступіня «Магістр». Полягає у набутті практикантами навичок психопрофіліктичної, розвиваючої, корекційної роботи клінічного психолога. Метою превентивної практики є: отримання студентом-практикантом знань, умінь та навичок розробки структури та змісту профілактичного, розвиваючого, корекційного чи просвітницького заходу та проведення його. Програма складається з таких елементів: пояснювальної записки, інформаційного опису, переліку компетенцій, етапів проходження практики, видів та форм індивідуальних завдань, критеріїв оцінювання практики, методичного забезпечення та списку рекомендованих джерел.
Keywords: превентивна практика; клінічна психологія