Психологія інклюзивної освіти: методичні рекомендації до практичних занять - Гошовська, Дарія Тарасівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Методичні рекомендації до практичних занять з курсу «Психологія інклюзивної освіти» мають на меті узагальнити знання про дітей з особливими потребами і розкрити основні підходи до їх корекції та реабілітації. Предметом вивчення навчальної дисципліни «Психологія інклюзивної освіти» є вивчення змісту та форм організації навчання дітей з особливими потребами в умовах загальноосвітнього навчального закладу. Метою навчальної дисципліни є формування у студентів знань про організацію, зміст та методичне забезпечення інклюзивної освіти в Україні; формування загальнокультурних та професійних компетенцій майбутніх вчителів, необхідних для ефективної діяльності в якості організаторів та виконавців програм інклюзивного навчання дітей з порушеннями психофізичного розвитку; навчання та виховання в умовах інклюзивної освіти;
Методичні рекомендації призначені для студентів спеціальності «Психологія»денної та заочної форм навчання, а також буде корисним для психологів, дефектологів, соціальних працівників при вивченні питань навчання, виховання і організації допомоги дітям з проблемами розвитку.
Keywords: діти з особливими потребами; нозологія; емоційно-вольові порушення; 159.922.7(075.8)