Соціально-економічний розвиток волинського села в Речі Посполитій (друга половина XVI – перша половина XVIІ ст.) - Шабала, Ярослав (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Визначено особливості соціально-економічного розвитку Речі Посполитої другої половини XVI – першої половини XVIІ ст. Проаналізовано систему землеволодіння та землекористування, соціальний склад селянства у Волинському воєводстві. Відтворено умови господарювання родини тяглого селянина. Вивчено форми селянських протестів у боротьбі за покращення власного правового становища й соціального статусу.
Keywords: Річ Посполита; Волинське воєводство; селянство; сільське господарство; фільварок.