Геоекологічні аспекти дослідження басейнової системи річки Західний Буг - Боярин, Марія Володимирівна; Ільїна, Ольга Вікторівна; Шокало, Тетяна Петрівна; Boiaryn, Mariia V.; Ilina, Olha V.; Shokalo, Tetiana P. (Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, 2011)
Охарактеризовано основні принципи управління природними ресурсами на основі басейнового підходу. Визначено конструктивно-географічні засади оптимізації природокористування басейнової системи ріки Західний Буг у межах Волинської області. Встановлено, що враховуючи специфіку басейнової системи, першочерговою має бути заміна галузевої системи управління природними ресурсами на комплексну басейнову. Description of basic principles of management is given by resources natural on the basis of hike. Structurally-geographical preconditions of optimization of nature are certain in the pool system of the river Western Bug of the Vol-yn area. It is reasonable, that taking into account of the pool system primary there must be replacement of branch con-trol system by nature resources by a complex pool.
Geoecological aspects of research of the pool system of Western Bug river basin
Боярин Марія Володимирівна - кандидат географічних наук, доцент кафедри екології та охорони навколишнього середовища Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Ільїна Ольга Вікторівна - кандидат географічних наук, доцент кафедри туризму та готельного господарства Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Шокало Тетяна Петрівна - старший викладач кафедри екології та охорони навколишнього середовища Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.
Keywords: річковий басейн; оптимізація природокористування; управління; природні ресурси; river basin; optimization of nature; management; of nature resources