Виготовлення діагностикуму для імунофлуоресцентної індикації та ідентифікації ентеропатогенних штамів Escherichia coli - Бойко, Петро Костянтинович; Бойко, Оксана Петрівна; Панівська, Ольга.Вікторівна; Поручинський, Богдан Андрійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У методичних рекомендаціях детально описано регламентні етапи технологічного процесу отримання та використання високоактивних видоспецифічних імунофлуоресцентних ешерихіозних глобулінів. Зокрема, подано процедури відбору виробничо-контрольного штаму E. coli, приготування з нього вакцинного препарату, схеми імунізації тварин-донорів з метою одержання високоактивних ешерихіозних сироваток, а також методика виділення, мічення флуорохромом (ізотіоціанат флуоресцеїну) та очищення глобулінів. Отримані препарати призначені для використання як діагностикум для імунофлуоресцентної індикації та ідентифікації ентеропатогенних штамів E. coli у лабораторній діагностиці ешерихіозів тварин і людини. Методичні рекомендації для спеціалістів ветеринарної медицини, науковців та студентів
Keywords: Мікробіологія; Ешерихіози; Кишкова паличка; Ідентифікація; Метод флуоресціюючих антитіл; 616.98:579.842.11