Біологія розвитку людини - Костєлова, Ольга Василівна; Миронець, Марина Юріївна; Степанюк, Ярослав Васильович (My University, 2025)
У посібнику (частина 1) викладено матеріал загальної та спеціальної ембріології людини. Детально охарактеризовано ембріональний та плодовий періоди розвитку організму (акцентовано увагу на вадах розвитку та формуванні плаценти). Значна частина курсу присвячена спеціальній ембріології: детально подано розвиток скелету, м’язів, порожнин тіла, дихальної, травної, серцево-судинної, сечостатевої систем. Детально проаналізовано критичні періоди розвитку людини. Вивчено основні вади розвитку та патології зародка і плоду, які виникають під час внутрішньоутробного розвитку. У другій частині посібника подано матеріал щодо нормального розвитку голови та шиї, нервової системи, органів чуттів, покривів та відповідно вроджених вад. Рекомендовано здобувачам освіти 2 курсу спеціальності 222 Медицина освітньо-професійної програми Медицина.
Keywords: ембріологія; біологія розвитку; пренатальний морфогенез; 575.16907)