Рекреаційна географія - Міщенко, Олена Віталіївна; Mishchenko, Olena V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Рекреаційна географія це комплексна географічна наука і навчальна дисципліна, яка вивчає територіальну організацію рекреаційного господарства та особливості рекреаційної діяльності людини в межах певних територій – територіальних рекреаційних систем різних типів і рангів. Курс рекреаційної географії передбачає ознайомлення студентів із закономірностями формування, функціонування, динамікою, розміщенням та типологією територіальних рекреаційних систем, рекреаційною діяльністю її видами і формами та територіальною диференціацією рекреаційних потреб населення, рекреаційними ресурсами, методами їх оцінки та використання, екологічними наслідками рекреаційної діяльності та принципами рекреаційного природокористування. Особлива увага приділяється обґрунтуванню й реалізації рекреаційного районування з метою визначення рекреаційних функцій території при географічному поділі праці у сфері рекреації й туризму.
Keywords: рекреація; туризм; вільний час; рекреаційна діяльність; територіальна рекреаційна система