Колір у політиці. Чинники колірних переваг - Прокопович, Тетяна Анатоліївна; Prokopovych, Tetiana A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки"., 2010)
Проаналізовано психологічну і психофізіологічну дії кольору на людину, використання та вплив кольору на реципієнта у політиці. Висвітлено різні точки зору взаємозв'язку кольору і психіки людини. Показано суть та природу впливу кольору на виборця в аспекті фізіологічної дії, емоцій, сприйняття, уваги, пам’яті, мислення та використання його у політиці. Розглянуто питання маніпулятивного впливу кольору на свідомість виборця. Показано, що підсвідомі асоціації, закладені у колір, який використовується у політичній рекламі, допомагають створити загальний позитивний або негативний контекст суб’єкта виборчого процесу. Psychological and psycho-phisiological actions of color are analysed on a man, use and influencing of color on recipient in a policy. Essence and nature of influencing of color on an elector in the aspect of physiology action is shown. The question of the manipulation influencing of color on consciousness of elector is considered.
Color in a policy. Factors of color advantages
Keywords: колір; колірні переваги; свідомість; підсвідомість; реципієнт; асоціації; вибори; color; colour advantages; consciousness; subconsciousness; recipient; associations; elections