До проблеми визначення кордонів України в умовах Другої світової війни - Печеніна, Наталія; Pechenyna, N. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
В статті розглянуто питання врегулювання державних кордонів Української РСР в умовах Другої світової війни та перші повоєнні роки. Основний акцент зроблено на розмежуванні українсько-польських територій протягом 1939–1951 рр.; використано документи міжнародних конференцій в Тегерані, Ялті та Потсдамі, на яких вирішувалося «польське питання». Також у статті розглянуто процес українсько-чехословацького та українсько-румунського територіальних розмежувань 1940–1947 рр. The question about the delimitation of state borders of the Ukraine during the Second World War was analyzed in the article. Attention is spared to the process of delimitation of Ukrainian-Polish, Ukrainian-Czechoslovakia and Ukrainian-Romanian territories during 1939–1951; author used the documents of international conferences in Teheran, Yalta and Potsdame.
To Problem About Delimitation of Borders of Ukraine in the Second World War-Time
Keywords: розмежування; державні кордони; міжнародні договори; delimitation; state borders; international agreements