Особливості відновлення рухової функції нижніх кінцівок при травмах колінного суглоба в баскетболістів - Корягін, Віктор Максимович; Koriahin, Viktor (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Розглянуто питання застосування сучасних методів відновлення при ушкодженні колінного суглоба в баскетболістів. Проаналізованл та узагальнено науково-методичні дані з питань нозології спортивних травм, частоти пошкоджень опорно-рухового апарату, методів лікування та відновлення спортсменів при розривах медіального меніска колінного суглоба. Мета роботи – визначити основні аспекти застосування фізичної реабілітації в баскетболістів із пошкодженням медіального меніска колінного суглоба. Установлено, що розвиток малоінвазивних ендоскопічних методів лікування дає змогу мінімізувати негативний вплив післяопераційних ускладнень, максимально повно зберегти структуру й функції ушкодженого меніска, скоротити терміни відновлення, але водночас потребує розробки системи реабілітаційних заходів, спрямованих на відновлення специфічних рухових якостей і навичок спортсмена. The article provides us with data on the problems of modern methods of recovery of the knee injury in basketball players. The analysis and synthesis of scientific and methodological information on the nosology of sports injuries, the frequency of injuries of the musculoskeletal system, treatment and rehabilitation of athletes in the medial meniscus tears of the knee joint.The aim of work was to determine the main aspects of physical rehabilitation in basketball with the damage the medial meniscus of the knee. It was found that the development of minimally invasive endoscopic therapies to minimize the negative impact of post-operative complications, as fully as possible to maintain the structure and function of the damaged meniscus, shorten recovery times, but at the same time requires the development of rehabilitation measures aimed at recovery of specific motor qualities and skills of an athlete.
Features of Recovery of Motor Function of the Lower Limbs with Injuries of the Knee in Basketball
Keywords: ушкодження; меніск; баскетбол; артроскопія; відновлення; damage; meniscus; basketball; arthroscopy; rehabilitation