Особистісна рефлексія як чинник успішної самореалізації особистості - Крижановська, Зореслава Юріївна; Kryzhanovska, Zoreslava Yu. (Чернігівський національний педагогічний університет, 2011)
Здійснений теоретико-емпіричний аналіз феномену самореалізації жінок зрілого віку, виділено її основні структурні компоненти, визначені детермінанти успішної самореалізації особистості жінки. Чинником успішної самореалізації особистості жінки визначено рефлексію. Виявлені структурні компоненти особистісної рефлексії, котрі забезпечують успішну самореалізацію жінок зрілого віку.

Have made theoretical and empirical analysis of the phenomenon of selfrealization of women of mature age, to derive its main structural components identified determinants of successful self-identity of women. Of successful selfidentity women defined reflection. Identified structural components of personal reflection, which ensure a successful self-realization of women of mature age.
Keywords: компоненти самореалізації особистості; особистісна рефлексія; соціальні сфери; професійна діяльність; self-realization; self-components; reflection; profession; family life