Методика аналізу естетичної парадигми драматичного твору - Усова, А. Ю.; Usova, A. Y. (Волинськиий національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті зроблено огляд загальнонаукових підходів та методів, покладених в основу методики. Розкрито поняття естетичної парадигми літературного твору та зазначено етапи її дослідження. Обґрунтовано доцільність апробування методики на матеріалі драматичних творів. Визначено ключові та допоміжні естетичні категорії, наявні у драматичних творах. Розроблено методику аналізу естетичної парадигми драматичного твору. Представлено практичну реалізацію запропонованої методики.The review of scientific approaches and methods, fixed in basis of method is done in the article. The concept of aesthetical paradigm of literary work is exposed and the stages of its research are marked. Grounded expedience of assertion method on material of dramatic works. Certainly key and auxiliary aesthetical categories, present in dramatic works. The method of analysis of aesthetical paradigm of dramatic work is developed. Practical realization of the offered method is presented.
The Method of Analysis Aesthetic Paradigm of Dramatic Work
Усова А. Ю. Методика аналізу естетичної парадигми драматичного твору / А. Ю. Усова // Науковий вісник Волинського національного університету імені Лесі Українки. Філологічні науки. Літературознавство. – Луцьк : Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки. – 2012. – № 13 (238). – С. 122-128.
Keywords: естетика; естетична категорія; системний підхід; рівневий підхід; драма; aesthetics; aesthetical category; approach of the systems; level approach; drama