Оцінка природно-ресурсного потенціалу Любешівського району Волинської області - Мельнійчук, М. М.; Пасевич, Ю. В.; Melniichuk, M. М.; Pasevich, Yu. V. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
Охарактеризовано сучасний стан природних умов та ресурсів, наявний та можливий рівень використання природного потенціалу, основні чинники впливу природно-ресурсного потенціалу на господарський комплекс району. Охарактеризовано основні тенденції змін природних чинників, що впливають на умови господарської діяльності у районі та наслідки таких змін. Основними чинниками формування господарства району є клімат,корисні копалини, ліси, річкова мережа, ґрунти. The modern state of natural resources, present and possible stages of natural potencial use basic factors of naturally-resource potential influence on the economic complex of district vare characterized. The basic tendencies of natural factors changes that influence the terms of economic activity in a district and consequences of such changes are described. The basic factors of district economy of forming are climate, minerals, forests, river network, soils.
Тhе Еstimation of the Naturally-Resource Potential of Use Liubeshivski District of the Volhynia Area
Роботу виконано на кафедрі географії ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: природні умови; природні ресурси; природно-ресурсний потенціал; господарський; територія; корисні копалини; поверхневі води; рекреаційні ресурси; natural terms; natural resources; naturally-resource potential; economic complex; territory; minerals; recreational resources