Оцінка доступності історико-культурних об’єктів та закладів розміщення міста Луцька для людей з особливими потребами - Марʼюсик, Артем Федорович (My University, 2024)
У роботі здійснено оцінку доступності історико-культурних об’єктів та готелів міста Луцька згідно з технічними вимогами та стандартами, встановленими відповідними нормативними документами. Автором проаналізовано сутність і зміст інклюзивного туризму як засобу соціально-психологічної реабілітації, досліджено міжнародний досвід у забезпеченні доступності туристичних об'єктів для людей з особливими потребами та порівняно його з українськими реаліями, проаналізовано нормативно-правову базу України щодо забезпечення доступності туристичних об'єктів для людей з особливими потребами, здійснено оцінку доступності історико-культурних об’єктів та готелів міста Луцька для людей з особливими потребами; розроблено рекомендації щодо підвищення рівня доступності історико-культурних об’єктів та готелів міста Луцька відповідно до виявлених недоліків та сучасних стандартів.
Keywords: історико-культурні об’єкти; заклади розміщення; доступний туризм; особливі потреби; інклюзія