Концептуальні засади сучасної регіональної політики в Україні - Artjomov, Ivan; Артьомов, Іван (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розглянуто основні моделі сучасного регіонального співробітництва, його базові принципи та чинники, що гальмують процеси транскордонної співпраці. Зроблено висновки та виділено пріоритети й завдання регіональної політики, головним із яких є підвищення конкурентоспроможності регіонів України.The article describes the main model of modern regional cooperation, its basic principles in the light of new challenges arising from the National Regional Development Strategy for the period until 2020. Factors that hinder regional cooperation and cross¬border cooperation processes are also described.
The Conceptual Foundations of Modern Regional Policy in Ukraine
Keywords: регіональне співробітництво; концептуальні засади; конкурентоспроможність держави; стратегія; транскордонне співробітництво; перспективи України; regional cooperation; conceptual framework; the competitiveness of the state; strategy; cross-border cooperation; the prospects for Ukraine