Психологія управління: робоча програма нормативної навчальної дисципліни - Малімон, Людмила Яківна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є комплекс спеціальних знань, що стосуються психологічних аспектів явища управління, функціонування систем управління в різноманітних організаціях, психологічних основ менеджменту з урахуванням відповідних новітніх досягнень сучасної психологічної науки. Курс є відносно автономним, проте базується на таких курсах, як «Загальна психологія», “Соціальна психологія”, «Організаційна психологія». Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів: 1) Загальні засади та історія розвитку психології управління. Особистість у психології управління. 2) Соціально-психологічні особливості управління. Метою викладання навчальної дисципліни “Психологія управління” є формування та розвиток у студентів сучасного системного психологічного мислення щодо змісту та особливостей психологічних аспектів управлінської діяльності.Р
обоча програма навчальної дисципліни «Психологія управління» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра за галуззю знань 0301 «Соціально-політичні науки» за напрямом підготовки 6.030102 «Психологія», 6.030103 «Практична психологія».
Keywords: Управління; Менеджмент; Особистість керівника; Психологія впливу; Стиль управління; Лідерство / керівництво