Сучасний гідрохімічний режим річки Стир в умовах антропогенного навантаження (на прикладі м. Луцьк) - Ганущак, Мар'яна Михайлівна; Тарасюк, Ніна Адамівна; Hanushchak, Mariana M.; Tarasiuk, Nina A. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2013)
Проведено аналіз динаміки основних хімічних показників у водах р. Стир у продовж 2005–2011 років. В статті охарактеризовано зміну концентрацій сольового складу річкових вод у створах вище і нижче м. Луцьк, визначено чинники впливу на зміну гідрохімічних показників.

Analyzed the dynamics of the main chemical parameters in the river Styr water during the years 2005 – 2011.The article describes the change of the concentration of salt composition of river waters in the sections above and below the city Lutsk, identified the factors of influence on the change of hydrochemical indicators.
Modern hydrochemical regime of the river Styr in the conditions of anthropogenic load (for example of the city Lutsk)
Keywords: басейнова система; річкові води; гідрохімічні показники; сольовий склад; джерела забруднення; drainage basin system; river water; hydrochemical characteristics; salt composition; the sources of pollution