Просторова структура мезофауни ґрунту соснових лісів Шацького національного природного парку - Білецький, Ю. В.; Biletskiy, Yu. V. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2012)
Досліджено вертикальний розподіл і заселеність мезофауною окремих генетичних горизонтів ґрунту у соснових лісах Шацького національного природного парку. Встановлено переважання підстилкового комплексу у всіх типах соснових лісів та значну концентрацію педобіонтів у верхньому шарі ґрунту. Vertical distribution of Shatsk national nature park pine forests mesofauna and population of certain soil genetic levels were studied. The prevalence of underlay complex in all pine forests and considerable concentration of pedobiological organisms of higher soil level were shown.
Spatial Structure of Shatsk National Nature Park Pine Forests Soil Mesofauna
Роботу виконано на кафедрі географії ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: ґрунтова мезофауна; вертикальний розподіл; соснові ліси; Шацький національний природний парк; soil mesofauna; vertical distribution; pine forests; Shatsk national nature park