Юзеф Лободовський — митець, мислитель, бунтар та українофіл. Життя і творчість - Греля-Кравченко, Світлана Іванівна (Видавництво «Синя папка», 2019)
Книга стисло представляє життя, світогляд і доробок письменника в різних галузях культурної праці, повертаючи його ім’я в історію та колективну пам’ять українців. Авторка розкриває неординарну постать Юзефа Лободовського, літературний талант і творчість, неймовірний інтелект, глибокий аналітичний розум та дар передбачення, яким він володів. Видання призначене усім, хто цікавиться історією, польсько-українськими культурними взаєминами, літературою, публіцистикою, усім, кому цікаво дізнатися про життєві шляхи незвичайних людей.
Keywords: Поезії Юзефа Лободовського; Юзеф Лободовський; 821.162.1’06.09(092)Лободовський