Антикризова політика Європейського Союзу у період 2008–2010 рр.: висновки для України - Бояр, Андрій Олексійович; Boiar, Andrii O. (Національний університет державної податкової служби України, 2011)
У статті аналізуються передумови світової економічної кризи 2008-2010 рр. та її наслідки для економіки Європейського Союзу. Здійснюється систематизація і характеристика антикризових заходів держав-членів та інституцій ЄС. Формулюються висновки щодо можливостей застосування досвіду антикризового менеджменту ЄС в Україні.

Preconditions of the 2008–2010 global economic crisis and its impact on the economy of the European Union are considered. The antirecessionary measures of the EU member-states as well as of the EU institutions are systemized and described. The conclusions on what EU antirecessionary experience should be utilized in Ukraine are made.
Antirecessionary Policy of the European Union during 2008–2010: Lessons for Ukraine
Keywords: економічна криза; антикризова політика; антикризовий менеджмент; Європейський Союз; economic crisis; antirecessionary policy; antirecessionary management; European Union; economic stability