Історіографія та джерела музейної справи : робоча програма нормативної дисципліни - Чибирак, Світлана Вікторівна; Chybyrak, Svitlana V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Метою викладання навчальної дисципліни “Історіографія та джерела музейної справи” є комплексне узагальнення студентами теорії музейної справи та історії музейної практики. Предметом навчальної дисципліни є вивчення об’єктивних закономірностей, які пов’язані із суспільною потребою зберегти матеріальні предмети, як елементи історичної пам’яті, естетичних цінностей, явищ природи та ін., а також формування музейної мережі, організація роботи музеїв, нормативно-правове регулювання діяльності музеїв та охорони пам’яток історії та культури. Робоча програма навчальної дисципліни “Історіографія та джерела музейної справи” для студентів за спеціальністю 8.02010301 «Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури».
Keywords: історіографія; джерела; музейна справа