Реконструкція приладів спортивної гімнастики як вимога зростання технічної складності комбінацій - Ковальчук, Надія Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Еволюцію спортивної гімнастики важко уявити без зміни стандарту приладів. На Всесвітній гімнастраді 1991 року в Амстердамі організатори влаштували виставку приладів, з якими пов’язана історія гімнастики. В цілому можна відзначити, що розвиток конструкції приладів йшов від їх прикладного призначення (підготовка до побутової й військової практики) до власне спортивного. Мета дослідження полягає у аналізі аспектів історичного процесу реконструкції окремих приладів у спортивній гімнастиці.
Keywords: спортивна гімнастика; гімнастичні прилади; реконструкція приладів