Роль піктограм та ідеограм у структурі комунікативного акту - Макарук, Лариса Леонідівна; Makaruk, Larysa L. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2009)
У статті проаналізовано прагмалінгвістичні особливості функціонування піктограм та ідеограм у сучасному англомовному медіа дискурсі. Значна увага приділена структурі комунікативних актів, до складу яких входять невербальні засоби, а також характеризовано кольори, стичний компонент, що превалює у мові ЗМІ. This article deals with pictograms and ideograms which occur in modern English media discourse when considered from the point of view of pragmalinguistics. Extensive attention has been devoted to the structure of speech acts in which non-verbal components may be found. Colours which have specific significance in the framework of these speech acts have also been analyzed.
The Function of Pictograms and Ideograms in the Structure of a Speech Act
Keywords: піктограма; ідеограма; комунікативний акт; невербальні засоби; колір; pictogram; ideogram; speech act; non-verbal means; colour