Формування механізмів управління транскордонними природними ресурсами в єврорегіоні «Буг» - Скороход, Ірина Святославівна; Кухарик, Вікторія Василівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі українки, 2016)
У монографії поглиблено теоретичні засади й методичні підходи щодо вдосконалення механізму управління транскордонними природними ресурсами. У роботі розкрито теоретичні засади управління транскордонними природними ресурсами; сформульовано суть механізму управління транскордонними природними ресурсами, вивчено й узагальнено світовий досвід у сфері управління транскордонними природними ресурсами, визначено основні тенденції та особливості управління транскордонними природними ресурсами. Охарактеризовано сучасний стан управління ТКПР у єврорегіоні «Буг». Здійснено аналіз особливостей управління транскордонними лісовими ресурсами та природно-заповідним фондом, транскордонними водними ресурсами. Проаналізовано фінансове забезпечення управління ТКПР у Волинській, Брестській областях і Люблінському воєводстві. У монографії визначено стратегію управління ТКПР у єврорегіоні «Буг», обґрунтовано напрями вдосконалення механізмів управління ТКПР, удосконалено фінансовий механізм управління ТКПР.
Keywords: транскордонний регіон; транскордонні природні ресурси; транскордонні водні ресурси; механізм управління; стратегія управління