Криза журналістики на тлі знищення найдавнішої культури людства (війна в Іраку (2003-2011)) - Косюк, Оксана Михайлівна (СГ НТМ «Новий курс», 2024)
Незважаючи на те, що сьогодні це вже події двадцятилітньої давності, серйозних досліджень війни в Іраку 2003 р. (не кажучи вже про аналіз діяльності масмедіа) не існує. Те, що публікували ЗМІ, теж частково знищено (на жаль, інтернетпростір дозволяє легко анулювати факти), тому теоретичною базою нашої розвідки стала не вельми досяжна для цензури тематична кінодокументалістика у вигляді прямоефірної фіксації подій та їх принагідних обговорень, матеріали провідних світових ЗМІ (головно Al Jazeera), дайджест Інституту екології масової інформації Львівського національного університету імені Івана Франка та Західноукраїнського медіацентру "Нова журналістика" електронний журнал "Медіакритика" (власне його тематичний випуск за 2003 р. "Війна в Іраку і медіа").
Keywords: журналістика; масова комунікація; факт; fact; інтерпретація; історія; документальність; інформація; communication; філософія; manipulation; fake