Використання відновлюваних ресурсів в енергетиці: світові стратегії та сценарії розвитку енергетичного ринку - Ліщук, Віра Іванівна; Lishchuk, Vira I.; Ліщук, Михайло Євгенович; Lishchuk, Mykhailo Ye.; Московчук, Алла Тимофіївна; Moskovchuk, Alla T. (Луцький національний технічний університет, 2017)
У матеріалах статті розглянуто основні сценарії розвитку світового енергетичного ринку та стратегії країн, що їх реалізовують. Узагальнено енергетичні пріоритети та тенденції. Визначено проблеми та напрями формування енергетичної стратегії України відповідно до світових орієнтирів. The materials of the article examines the main scenarios of the global energy market development and strategies for countries to take them into account. Energy priorities and trends were summarized. The problems and directions of Energy Strategy of Ukraine creation according to international guidelines were defined.
Use of renewable energy resources: global strategy and scenarios of energy market development
Keywords: світові енергетичні стратегії; global energy strategies; сценарії розвитку енергетичного ринку; energy market development scenarios; відновлювальні та невідновлювальні джерела енергії; renewable and non-renewable energy sources; альтернативна енергетика; alternative energy