Проблеми боротьби з кіберзлочинністю на міжнародному рівні - Лісайчук, А. А.; Lisaichuk, A. A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Розглядаються особливості кіберзлочинності як суспільно-небезпечного явища та її вплив на міжнародну безпеку. Характеризуються механізми боротьби з кіберзлочинністю на міжнародному рівні, окреслюються проблеми, які постають перед світовою спільнотою внаслідок її поширення. Визначаються перспективи зміцнення глобальної інформаційної безпеки.

The article reviews the features of cybercrime as socially dangerous phenomenon and its impact on international security. It characterizes mechanisms of struggling with cybercrimes at the international level, outlines the challenges faced by the international community because of their widening. The article also defines the prospects of strengthening the global information security.
Problems of Struggling With Cybercrime at the International Level
Keywords: кіберзлочинність; Інтернет; інформаційні технології; інформаційна безпека; співробітництво; cybercrime; Internet; information technology; information security; cooperation