Лікарський контроль студентів як профілактика спортивного травматизму - Войнаровський, Анатолій; Voynarovsky, Anatoly; Войнаровська, Наталія; Voynarovsʼka, Natalia (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті показано проблеми лікарського контролю в студентському середовищі та його важливість для профілактики травматизму під час занять спортом. Розкрито методи оцінки отриманих травм і захворювань молоді. Зроблено схематичний рисунок структури медичного контролю для студентів, які займаються спортом та фізичними вправами. Розкрито вплив лікарського контролю на фізичний розвиток студентів під час занять спортом і фізичними вправами. The article shows the problems of medical control in student environment and its importance for the prevention of injuries while doing sports. It is disclosed the methods of estimation of injuries and diseases of the youth. It was created a schematic drawing of structure of health monitoring for students involved in sports and physical exercises. The paper reveals the impact of medical control on physical development of students during their sports training, and physical exercises.
Medical Control of Students, as Prevention of Sports Injuries
Keywords: лікарський контроль; medical control; травматизм; injuries; студентський спорт; student sport; профілактика; prevention