Особливості біонічних протезів верхніх кінцівок - Попадюха, Юрій Андрійович; Popadiukha, Yuriy (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті розглянуто принципи розробки, конструктивні та функціональні особливості біонічних протезів верхніх кінцівок. Мета роботи – аналіз принципів створення, конструктивних і функціональних особливостей сучасних та перспективних біонічних протезів верхніх кінцівок. In the article the principles of development, constructive and functional peculiarities of bionic prostheses of upper extremities are considered. The aim of the work is to analyze the principles of creation, constructive and functional peculiarities of modern and prospective bionic prostheses of upper extremities.
Peculiarities of Bionic Prostheses of Upper Extremities
Keywords: біонічний протез; верхня кінцівка; роботи; імплантація; м’язова реіннервація; електроміографія; електроенцефалографія; сенсорна реіннервація; керування мозком; остеоінтеграція; зворотний зв’язок; bionic prosthesis; upper limb; robots; implantation; muscle reinnervation; electromyography; electroencepha¬lography; sensory reinnervation; brain control; osteointegration; feedback