Корекція тілобудови людини в процесі занять фізичними вправами: теоретичні та практичні аспекти - Кашуба, Віталій Олександрович; Альошина, Алла Іванівна; Випасняк, Ігор Петрович; Іванишин, І. М.; Боднарь, О. М.; Гончарова, Н. М.; Носова, Н. Л.; Лопацький, С. В.; Шанковський, А. З.; Вінтоняк, О. В.; Салатенко, І. О.; Матійчук, В. І.; et al. (ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
У колективній монографії вміщено результати досліджень, виконаних за останні десять років науково-педагогічними працівниками ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», Волинського національного університету імені Лесі Українки, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Сумського національного аграрного університету, Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту та Національного університету фізичного виховання і спорту України, Київського національного економічного університету імені В. Гетьмана. Розглянуто основи теорії вчення щодо просторової організації тіла людини, сучасні технології корекції тілобудови студентської молоді й жінок першого періоду зрілого віку в процесі занять фізичними вправами. Для науково-педагогічних працівників, студентів, магістрантів, аспірантів, докторантів спеціальностей 017 «Фізична культура і спорт», 227 «Фізична терапія, ерготерапія», закладів вищої освіти і фахівців у галузі «Фізичне виховання та спорт», «Фізична терапія, ерготерапія».
ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ 6
ПЕРЕДМОВА 7
РОЗДІЛ 1. Тіло людини як основа знань про його просторову організацію. В. О. Кашуба, А. І. Альошина, І. П. Випасняк, І. М. Іванишин 9
РОЗДІЛ 2. Тілобудова, пропорції, конституційні типи людини – показники просторової організації тіла. В. О. Кашуба, О. М. Боднарь, Н. М. Гончарова, Н. Л. Носова 28
Keywords: Здоров’я; просторова організація тіла; тілобудова; просторові параметри тіла; конституційні типи людини; корекція тілобудови; технологія корекції тілобудови; біогеометричний профіль постави; геометрія мас тіла; морфофункціональні особливості студенток; статодинамічна стійкість; аквафітнес; оздоровчий фітнес; диференційований підхід; 796.012.6+612.76