Класика і масова культура: опозиція чи трансформація? (Міркування з приводу адаптації імені й творчості Лесі Українки в індустрії масової культури) - Косюк, Оксана Михайлівна; Kosiuk, O. M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Здійснено спробу обгрунтування можливості задіяння імені Лесі Українки та її творчості у сфері сучасного виробництва і тиражування культури. In the article the attempt of motivated possibility of using Lesia Ukrainka’s name and her creative work in the sphere of the modern industry and circulating of culture is made.
Classic or pop-culture: opposition or transformation? (Consideration on Lesia Ukrainka’s name and creative work adaptation in the industry of pop-culture).
Keywords: бренд; виробництво; реклама; бестселер; медіа; масове; елітарне; інтертекстуальність; популяризація; brend; industry; advertising; bestseller; media; mass; elite; implication; popularigation