Машинний переклад : програма вибіркової навчальної дисципліни - Засєкін, Сергій Васильович; Zasiekin, Serhii V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою викладання навчальної дисципліни «Машинний переклад» є ознайомлення студентів з основними поняттями, ідеями та напрямами такої міждисциплінарної галузі, як машинний переклад. Початок нового тисячоліття став свідком різкого зростання інтенсивності застосування комп’ютерів у перекладі. Підвищилась якість машинних перекладів, і програми машинного перекладу стали доступні кожному користувачеві. Фахівці з прикладної лінгвістики мають володіти інструментарієм машинного перекладу, володіти теорією, розуміти переваги й вади різних підходів та алгоритмів, усвідомлювати, на які головні проблеми наштовхується розробник програми машинного перекладу та її користувач. Лінгвіст-перекладач має бути достатньо кваліфікованим для того, щоб протестувати та фахово оцінити систему машинного перекладу.
Програма навчальної дисципліни «Машинний переклад» підготовки бакалаврів, 01 Освіта, 0203 Гуманітарні науки, напряму підготовки 6. 020303 Філологія (Прикладна лінгвістика)