Педагогічна (асистентська) практика - Тихомирова, Євгенія Борисівна; Tykhomyrova, Yevheniia B. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Педагогічна (асистентська) практика є обов’язковим компонентом програми професійної підготовки фахівців магістерського рівня вищої освіти за спеціальністю ««Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»». Педагогічна (асистентська) практика є однією з форм організації навчального процесу, яка направлена на набуття умінь у професійній педагогічній діяльності, що дозволяє пов’язати теоретичне навчання з практичною діяльністю студентів. Основна мета педагогічної (асистентської) практики – опанування студентами основних вмінь та навичок педагогічної діяльності, підготовка студентів до здійснення освітнього процесу, формування у них професійних якостей викладача через включення їх у навчальний процес освітньої установи. Завдання педагогічної (асистентської) практики – поглиблення і розширення теоретичних знань із спеціальних і психолого-педагогічних дисциплін, набутих студентами, застосування їх у вирішенні конкретних педагогічних завдань під час практики; формування у студентів-магістрів психолого-педагогічних та методичних умінь викладання відповідних навчальних дисциплін у системі вищої школи; вироблення умінь організації основних форм навчання у вищій школі, застосування сучасних технологій і методик навчання; формування умінь професійного і педагогічного спілкування зі студентською аудиторією; виховання у магістрів досвіду викладацької роботи, морально-етичних якостей викладача вищої школи, індивідуального творчого стилю педагогічної діяльності, потреби в самоосвіті.
Keywords: педагогічна практика; професійна педагогічна діяльність