Фізична терапія та ерготерапія пацієнтів із ревматичними вадами серця. - Драгунова, Ірина; Грейда, Наталія (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Порівняльний аналіз застосування стандартного лікування у поєднанні авторською програмою фізичної терапії та ерготерапії та стандартного лікування прооперованих показав, що високий відносний приріст величин кардіореспіраторного резерву і фізичної працездатності досягнутий за рахунок адаптативних змін коронарного і периферичного кровообігу, м'язового метаболізму і центральної геодинаміки.
Keywords: фізична терапія; ревматичні вади серця