Динаміка сепаратизації у французькому синтаксисі ХХ ст. - Станіслав, Ольга; Stanislav, O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Пропоноване дослідження є науковою спробою визначити етапи входження сепаратизованих структур у французький синтаксис із погляду синхронії та діахронії, проаналізувати динаміку їх функціонування й на основі цього означити загальні тенденції розвитку синтаксису французької мови ХХ ст. Установлено залежність розвитку синтаксичної системи від загальнокультурної парадигми, а вектор мовного розвитку визначено домінантною парадигмою культури цієї епохи.
Dynamics of Language Secessionism in French Syntax in XX Century
Keywords: діахронія; культурна парадигма; сепаратизація; синхронія; три ступені розвитку сепаратизації