Вимоги, які пред’являються до суддів, як елемент їх конституційно-правового статусу - Кравчук, Володимир Миколайович; Kravchuk, Volodymyr M. (Національна академія внутрішніх справ України, 2011)
Конституційні та законодавчі вимоги, що пред’являються до суддів передбачають високі професійні та морально-етичні вимоги, що в свою чергу зумовлюють наділення суддів специфічними правами та обов’язками, а також гарантіями, які дозволяють їм ефективно здійснювати функцію правосуддя. Тому, їх варто розглядати як особливий елемент конституційно-правового статусу суддів.
Keywords: центральний суб’єкт судової влади; кваліфікаційні вимоги до суддів