Планування контенту на платформі Х (Twitter) як інструмент підсилення комунікаційної стратегії бренду - Савчук, Ярослава Олександрівна; Сак, Тетяна Василівна; Милько, Інна Петрівна (ПУ «Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій», 2024)
Стаття присвячена актуальним питанням підсилення комунікаційної стратегії бренду інструментами планування контенту на платформі Х (Twitter). Проаналізовано сучасний стан та перспективи розвитку, а також місце платформи Х серед діджитал-каналів комунікації брендів. Систематизовано інструменти платного розміщення контенту досліджуваної соцмережі. Визначено поняття і алгоритм розрахунку рівня взаємодії аудиторії з контентом на платформі Х. Проаналізовано актуальні дослідження типів контенту у соціальних медіа різних брендів та рівня взаємодії аудиторії з контентом. Виокремлено поняття ефективності контенту, наголошено на важливості порівняння її з конкурентами та адекватного коригування. Запропоновано практичні підходи до планування контенту на платформі Х з метою підсилення комунікаційної стратегії бренду.
Keywords: маркетингові комунікації; цифрові інструменти; комунікаційна стратегія; контент-планування; 339.138:338.2