До питання значення курсу НОШКМ у підготовці студентів спеціальності «математика» - Антонюк, Оксана Петрівна; Antoniuk, Oksana P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Без розуміння загальних тенденцій розвитку математики, її структури, методів досліджень та історії розвитку неможливо уявити собі висококваліфікованого фахівця. Тому актуальним є дослідження способів підбору матеріалу та організації роботи з викладання курсу НОШКМ. Завданням цієї статті є аналіз місця курсу НОШКМ в системі підготовки студентів спеціальності « математика», його значення при повторенні та узагальненні основних математичних понять. У роботі описано декілька варіантів смислового наповнення курсу в різних вузах і, зокрема, в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки; приведена логіка вибору того чи іншого підходу до вивчення деяких фундаментальних понять шкільного курсу математики. А також наведені проблемні питання викладання НОШКМ, сформульовані загальні висновки та перспективи розвитку цього курсу. It is difficult to imagine highly qualified mathematician without understanding the general trends in the development of mathematics, its structure, investigation methods and history of it’s history. That is why it is very important to investigate methods of choosing the material and organization of course “Scientific base of school math course”. The objective of this work is to analyze the place of “Scientific base of school math course” in the process of preparation students from “Mathematics” speciality, its significance for repeating and summary main mathematical meanings. This paper describes a number of variants for content of course at different high educational institutions and at Eastern European National University in the name of Lesia Ukrainka. In particular, there will be described the logic for choosing one or another way for learning several main concepts from course of mathematics at school. There will be represented problematic points of the course presentation process, there will be formed a list of general conclusions and wishes as for the following development of its course.
As for the question of course “Scientific base of school math course” significance in the process of preparation students from “Mathematics” speciality
Антонюк Оксана Петрівна - старший викладач кафедри геометрії і алгебри Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: математика; mathematical; методологія; methodology; аксіоматичний; axiomatic; метод; method; геометрія; geometry; моделювання; modelling