Progressive fatigue dynamic development of isolated natively musculus gastrocnemius medialis in alcoholic rats - Melnychuk, Olexiy; Motuziuk, Olexandr; Shvayko, Svitlana; Zay, Svitlana; Мельничук, Олексій; Мотузюк, Олександр; Швайко, Світлана; Зай, Світлана (Східноєвропейський Національний університет імені Лесі Українки, 2015)
In this article was investigated the development progressive fatigue dynamic of isolated natively musculus gastrocnemius medialis during tetanic contraction in alcoholic rats (n = 15). Registration of tetanic contraction of the isolated muscular preparation was registered in the isometric mode, during it’s direct electric stimulation. The results of research shows the absence of significant changes in isolated natively musculus gastrocnemius medialis development progressive fatigue in alcoholic rats, in comparison to intact animals.В роботі проаналізовано динаміку розвитку прогресивної втоми ізольованого нативного musculus gastrocnemius medialis в алкоголізованих щурів під час тетанічного скорочення. Дослідження проведено на 30 5-місячних шурах самцях лінії Wistar: алкоголізовані щурі (n = 15), інтактні щурі (n = 15). Реєстрація тетанічного ско- рочення ізольованого м’язового препарату здійснена в ізометричному режимі, під час його безпосередньої електричної стимуляції. Результати дослідження показали, що динаміка розвитку прогресивної втоми ізольо- ваного нативного musculus gastrocnemius medialis в алкоголізованих щурів, порівняно з інтактними щурами, достовірно не змінюється, і як і в контролі, має асиметричний характер.
Динаміка розвитку прогресивної втоми ізольованого нативного musculus gastrocnemius medialis в алкоголізованих щурів
Keywords: alcohol intoxication; alcoholic rats; muscle fatigue; musculus gastrocnemius; алкогольна інтоксикація; алкоголізовані щурі; м’язова втома; ізольований м’язовий препарат; m. gastrocnemius