Поштові відправлення як важливий елемент рекламно-інформаційної підтримки розвитку туризму Волинської області - Чир, Надія Вікторівна; Качаровський, Роман Євгенович; Єрко, Ірина Володимирівна; Антипюк, Олена Володимирівна; Chyr, Nadiia V.; Kacharovskyi, Roman Ye.; Yerko, Iryna V.; Antypiuk, Olena V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Сучасні інформаційні системи дозволяють будь-якій інформації у найкоротший час потрапити до адресата, це стає передумовою збільшення потоку корисних даних. Звичайно повідомлення, надіслані за допомогою швидкісного Інтернет-зв’язку, дають змогу отримати інформацію у короткий термін, проте не слід забувати вагу стандартних надсилань поштовим зв’язком, що може бути корисним і в галузі туризму. Вагому роль у розвитку туризму відіграють Інтернет, телебачення, радіо, друковані засоби масової інформації, рекламні проспекти, біг-борди, марочна реклама та поштові відправлення. Туристична галузь потребує інформування клієнтів про наявні туристичні об’єкти, об’єкти інфраструктури, транспортну мережу тощо. Помічником у цій справі може стати продукція поштового зв’язку, а саме поштові марки, конверти та листівки, а також посткросинг як стійкий елемент обміну поштовою інформацією. Найкращою рекламою для об’єкта туризму є його візуально привабливе зображення, що зацікавлює туриста відвідати його у найкоротші терміни. Саме тут на поміч йому прийдуть зображення на поштових марках та конвертах. Як відомо, ПАТ «Укрпошта» як монопольний власник прав на випуск цієї продукції в своїй роботі використовує різні тематичні зображення. Досить часто на конвертах і марках з’являються фото чи репродукції, що містять зображення та інформацію про об’єкти туризму (архітектурні, археологічні, історико-культурні пам’ятки, пам’ятки монументального мистецтва, природні туристичні атракції тощо), інфраструктурні елементи (вокзали, готелі, банки, театри, кемпінги, торгівельні заклади тощо), подієві ресурси (місця, де відбулися основні історичні, географічні, краєзнавчі, науково- дослідні події тощо), зображення об’єктів, пов’язаних з життям визначних людей (музей письменника, маєток мецената тощо).
Keywords: поштові відправлення; поштові марки; туризм; Волинська область; посткросинг; пошта; туристичні обєкти