Англомовні медичні епоніми як частина професійної культури лікаря - Хникіна, Оксана Олександрівна (Луцьк: Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Важливою характеристикою медичних текстів є їх термінологічна насиченість. З розвитком та прогресом суспільства, появою нових захворювань, медичних препаратів, обладнання медична терміносистема постійно оновлюється та збагачується. Невід’ємним елементом медичної термінології є використання власних назв, а саме епонімічних термінів. Вивчення термінів-епонімів відіграє важливу роль у дослідженні термінологічних підсистем, зокрема медичної. Вживання термінів-епонімів у медицині визначає професіоналізм та обізнаність медичних працівників. Інколи складно передати назву хвороби, лікарського засобу, методу лікування одним словом, тоді до загальновживаного слова, яке не є носієм конкретної інформації, додають власне ім’я дослідника, який вперше описав явище або предмет. Це уможливлює виокремлення його серед інших, встановлення певних зв’язків між різними реаліями, а, отже, здійснення їхньої класифікації та категоризації.
Keywords: англомовні медичні епоніми; термінологічна насиченість; професійна культура лікаря