Нормативно-правове забезпечення дотримання принципу рівності трудових прав та можливостей працівників при працевлаштуванні - Старчук, Оксана Володимирівна (Fundacja „Ośrodek Rozwoju Kompetencji Akademickich”, 2023)
У статті досліджено нормативно-правове забезпечення дотримання принципу рівності трудових прав та можливостей працівників при працевлаштуванні і вказано на доцільність вироблення державою механізму захисту порушених прав працівників при прийнятті на роботу. Акцентується увага на тому, що гармонізація трудового законодавства України із міжнародним законодавством, в т. ч. законодавством Європейського Союзу сприятиме вдосконаленню нормативного забезпечення трудових правовідносин працівника та роботодавця при працевлаштуванні.
Keywords: теорія трудового права; нормативно-правове забезпечення; рівність трудових прав та можливостей; гендерна рівність; єдність та диференціація умов праці; відмова в прийнятті на роботу; працевлаштування