Історія науки і техніки - Дейнека, Людмила Панасівна; Рудянин, Іван Петрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, кафедра історії України та археології, Бібліотека, 2021)
Здійснено підбір бібліографічної інформації до вибіркової навчальної дисципліни «Історія науки і техніки» (Волинський національний університет імені Лесі Українки, Факультет історії, політології та національної безпеки, Кафедра історії України та археології). Бібліографічні матеріали висвітлюють основні етапи, процеси і події історії науки і техніки від найдавніших часів до сьогодення у контексті основних тенденцій світового розвитку. Розміщення джерел (131 бібзапис) у межах розділів – за алфавітом прізвищ авторів або за назвою документа. Позиції пронумеровані. Джерела добору бібліографічної інформації – фонди бібліотеки ВНУ ім. Лесі Українки та електронні ресурси. Бібліографічний опис видань оформлено згідно з чинними стандартами. Класифікаційні індекси ББК та частково УДК, наявні при описах, полегшать пошук літератури.
Keywords: бібліографічні видання; технічний прогрес; розвиток науки і техніки в paнньомy середньовіччі (V–Х ст.); наука і техніка Відродження (ХV – першої половини ХVІ ст.); епоха Ньютона; 93/94(01)