Управління стратегічними змінами та інноваціями на підприємстві - Полінкевич, Оксана Миколаївна; Polinkevych, Oksana M.; Волинець, Ірина Григорівна; Volynets, Iryna H. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У посібнику розглянуто актуальні питання управління стратегічними змі-нами, визначено стратегічні зміни бізнес-середовища, окреслено розвиток підп-риємств, подано планування стратегічних змін в умовах інноваційного розвитку. Визначено управління змінами на різних стадіях життєвого циклу організації, окреслено організаційну культуру, управління опором змінам, подано індивіду-альні, командні та організаційні зміни. Зазначено сутність інновацій, теорії інноваційного розвитку, охарактеризовано інноваційний процес, подано органі-заційні форми інноваційної діяльності. Значна увага приділяється конкурентос-проможності та мотивації, оновленню виробництва, технологічній підготовці виробництва нововведень, фінансуванню нововведень та ризиків, методиці PEST-, SWOT- та TOWS-аналізам.
Managing Strategic Changes and Innovations in an Enterprise
Keywords: стратегії; технології; підприємство; зміни; потенціал змін; організаційна культура; конкуренспроможність; інноваційний розвиток